Catalogus details

Conversielab WmoVanaf 1 januari 2020 wordt in het Sociaal Domein van de Westfriese gemeenten een nieuwe werkwijze ingevoerd in het kader van de Wmo en de Jeugdwet: Resultaatgestuurd Werken (RGW). Om effectief volgens de nieuwe werkwijze te werken is het van belang dat je goed voorbereid bent. In drie fases bereid jij je voor:

Fase 1                Resultaatgestuurd werken in een notendop
Fase 2                Conversielab Wmo
Fase 3                Verdiepingstraining resultaatgestuurd werken (vanaf september 2019)

Deze workshop is de tweede fase, waarin je ervaart hoe RGW in de praktijk werkt. Dit ‘conversielab’ is specifiek gericht op het stappenplan RGW Wmo. Uiterlijk één week van te voren ontvang je via de West-Friesland Academie voorbereidend materiaal voor deze workshop.

Let op! Voordat je deelneemt aan dit ‘conversielab’ heb je de workshop ‘resultaatgestuurd werken in een notendop’ doorlopen. SCHRIJF JE ALLEEN IN ALS JE MEDEWERKER LOKALE TOEGANG BENT. Ben je medewerker administratieve backoffice, Inkoop, Contractmanagement of Beleid, dan schrijf je je in door een email te sturen aan Karima Lakbila via k.lakbila@hoorn.nl.

Inhoud
Door samen met de zorgaanbieders te oefenen met het werkproces en profiel-intensiteit-combinaties, bereiden we de invoering van RGW voor.

Tijdens deze workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Simulatie van het 7-stappenplan.
 • Kernbegrippen:
  • toepassen van de begrippen regisseur, hoofd- en onderaannemer;
  • profielen en intensiteiten;
  • perspectiefplan.
 • Inventariseren van leerpunten m.b.t. het 7-stappenplan, de onderlinge omgang en de cliëntervaring.

Werkwijze
Samen met medewerkers van het lokale Toegangsteam, medewerkers van Gecertificeerde Instellingen en zorgaanbieders en medewerkers van de gemeentelijke backoffice simuleer je de uitvoering van het 7-stappenplan. Dit doe je aan de hand van een geanonimiseerd dossier. Zo doe je ervaring op met de nieuwe werkwijze en breng je samen met de ketenpartners in beeld waar mogelijke knelpunten liggen. De trainers verbinden theorie met praktijk, zodat de begrippen gaan leven.

Programma

 • Inleiding op het programma;
 • Toelichting op het 7-stappenplan;
 • Simulatie;
 • Delen van ervaringen en inventarisatie van ontwikkelpunten.

Doel
Het doel van de workshop is te ervaren wat resultaatgestuurd werken is. Je inventariseert jouw leer- en aandachtspunten.

Doelgroep
Deze workshop wordt in regionale samenstelling georganiseerd. De deelnemers bestaan uit medewerkers van het lokale Toegangsteam, medewerkers van Gecertificeerde Instellingen en zorgaanbieders en gemeentelijke backoffice medewerkers. Medewerkers Beleid, Inkoop en Contractmanagement kunnen ook deelnemen aan het ‘conversielab Wmo’.

Duur
De tijdsduur is 3 uur per workshop.

Kosten
Geen.

Voorbereiding
Ter voorbereiding lees je de brochures ‘Wmo’ en ‘Hoofdaannemerschap’. Deze ontvang je één week van te voren.

Na deze workshop
Heb je RGW ervaren en input geleverd aan eventuele verbeterpunten in de werkwijze. Je kunt in de praktijk aan de slag met het 7-stappenplan en het perspectiefplan.

Trainers: Yvonne Zonnenberg en Fred van Es.

MAYBE YOU'RE ALSO INTERESTED IN..

Resultaatgestuurd werken in een notendop


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
This event is not scheduled yet.