Catalogus details

Bezoek bijenkast dak Stadhuis Hoorn- Dag van de DuurzaamheidBezoek bijenkast dak Stadhuis Hoorn
Op 16 april jl. is er, in samenwerking met imker Jan Koomen uit Hoorn, een bijenkast geplaatst op het dak van het stadhuis. Het idee achter dit initiatief? Werken aan een bijenvriendelijk groenbeheer voor de stad en dus een betere leefomgeving en meer biodiversiteit!  Op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober 2019,  zal Jan jullie tijdens een bezoek aan de bijenkast laten zien hoe de kast eruit ziet en meer over het bijenvolk vertellen. Heb je altijd al meer willen weten over de honingbij en ben je nieuwsgierig hoe een bijenkast er van binnen uitziet? Kom dan op donderdag 10 oktober om 13:00 uur naar het dak van het stadhuis. We verzamelen om 13:00 uur bij B3. Daarna gaan we via de wenteltrap en de machinekamer het dak op. Het bezoek zal ongeveer 30 minuten duren.

Koop een pot Hoornse stadhuis honing
Vanaf 10 oktober zijn de potten honing die Jan eind juni uit de bijenkast heeft gehaald te koop in ons restaurant! Een pot honing kost €6,-

Wist je dat je met het kopen van een pot honing een bijdrage levert aan bloemen bij het stadhuis? Eind van het jaar gaan we in samenwerking met stadsbeheer een bijenlint aanleggen voor het stenen beeld links bij het stadhuis, zodat de bijen hier volgend jaar hun nectar uit kunnen halen.

MAYBE YOU ARE ALSO INTERESTED IN..

Bezoek Museumstoomtram - Dag van de Duurzaamheid


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
This event is not scheduled yet.