Catalogus details

Piko Simulatiespel (online)Inleiding:
Het “Omgevingswet Simulatiespel Recreatiecentrum” is een onderdeel van het project PIKO, dat staat voor Project Interbestuurlijke Ketensamenwerking Omgevingswet. Het spel is een van de hulpmiddelen die het project biedt om partijen en ketenpartners te helpen met samenwerkingsverbanden, try-outs en praktijkproeven. 

Doel training:
Het spel is zo opgezet dat de uitkomsten goed toe te passen zijn op een eigen praktijkcasus, waar de deelnemers later mee verder kunnen.

Voor wie is deze training?
Voor afdelingshoofden, projectleiders en teamleiders die zich bezighouden met planvorming en vergunningverlening binnen de Omgevingswet.

Werkwijze: Via een casus over de bouw van een recreatiecentrum komen planvorming en vergunningverlening aan bod. Het simulatiespel wordt begeleid door een gecertificeerd spelleider.

Inhoud / programma:
De simulatie start met een aanvraag reguliere beschikking (omgevingsvergunning) voor een recreatiecentrum. Er is al oriëntatie en vooroverleg aan voorafgegaan. De nadruk ligt op de ketenprocessen en relaties van de ketenpartners. Alle deelnemers krijgen een spelkaart met specifieke instructies. Elke deelnemer heeft 'puzzelstukjes' maar nog niemand overziet het geheel.

De opdracht
Volgens huidige regels is realisatie van een recreatiecentrum niet mogelijk. De opdracht is om als gezamenlijke bevoegde gezagen en uitvoeringspartners de omgevingsvergunning toch binnen 8 spelweken te verlenen (bij meervoudige aanvraag maximaal + 4 weken).

De simulatie wordt gespeeld met minimaal 15 deelnemers en maximaal 22. Het spel duurt 90 minuten, inclusief korte inleiding en opstellen van de uitkomsten na afloop.

Voorbereiding: Inhoudelijke kennis van de materie, juridisch of van procedures is niet nodig, kennis van de Omgevingswet wel.

Duur
1 dagdeel

Kosten
Afhankelijk van het aantal deelnemers bedraagt de training tussen € 50,00 en € 32,00 p.p., inclusief cursusmateriaal.
De kosten worden doorbelast aan je afdeling. Vraag daarom toestemming aan je leidinggevende om aan de cursus deel te mogen nemen.

Trainers: Amazed Consultancy, Spelleiding Roland Willemsen

LET OP: Bij inschrijving stem je ermee in dat je e-mailadres door de Westfriesland Academie wordt verstrekt aan de opleider. Dit is enkel t.b.v. het versturen van bijvoorbeeld een bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en een certificaat.


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
This event is not scheduled yet.