Catalogus details

Inspiratiesessie NudgingWat is Nudging?

Nudging is een gedragspsychologie motivatietechniek waarbij mensen subtiel worden gestimuleerd om zich op een gewenste wijze te gedragen. De techniek kan worden gezien als het geven van een 'duwtje' (in het Engels: nudge) in de 'goede' richting. Het klassieke voorbeeld is het plaatsen van een nepvlieg op urinoirs zodat mannen niet meer naast de pot plassen.

Inleiding

Deze inspiratiesessie is voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in hoe je anderen kunt verleiden om ‘de juiste keuzes’ te maken. Mensen zijn gewoontedieren, vragen om ander gedrag leidt bijna nooit tot gedragsverandering. Om mensen in beweging te krijgen kun je gebruik maken van automatische patronen en het onbewuste handelen.

Doel training
Na afloop weet je hoe nudging en behavioural economics werken, hoe je dit kunt toepassen in de praktijk en hoe enkele ideeën in jouw werkpraktijk uitgewerkt kunnen worden.  

Voor wie is deze training?
Iedereen die nog niet bekend is met nudging maar wel te maken heeft met doelgroepen die je ‘in beweging’ wilt krijgen. Uiteraard geldt dit voor de zakelijke context. Denk aan communicatie medewerkers.

Werkwijze
Een interactieve dag waarin aspecten van nudging en behavioural economics worden toegelicht.

Inhoud / programma
De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

  • Behavioural economics
  • Hoe mensen keuzes maken  
  • Nudging, framing en priming
  • 5 stappenmodel

Voorbereiding
Intake met de trainer om de inhoud op de eigen werkpraktijk toe te kunnen spitsen. Op deze manier is het mogelijk om er echt een maatwerk training van te maken.

Kosten
Afhankelijk van het aantal deelnemers bedraagt de training tussen € 142,- en € 212,50- p.p. De kosten worden doorbelast aan je afdeling. Vraag daarom toestemming aan je leidinggevende om aan de cursus deel te mogen nemen.

Duur
3 uur

Trainer
Maarten Fijnaut


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
Start Location Available seats
03-06-2021 Online


FULLY BOOKED

Apply