Catalogus details

Agressie en Geweld - Interventie Team BasistrainingOm onze publieke taak veilig uit te voeren, is het agressieprotocol vastgesteld. Bij dit protocol hoort training van medewerkers met publieke taken. Deze training is voor medewerkers die lid zijn van het Interventie team.

Voor wie is deze workshop?
Voor medewerkers die lid zijn van het interventieteam.

Duur
Deze basistraining duurt 1 dag.

Doel training
Met ‘omgaan met ongewenst gedrag en agressie’ wordt bedoeld dat je leert conflicten en agressie in een vroeg stadium te herkennen en escalatie in situaties waarin de belangen van de inwoner en van de gemeente schijnbaar tegengesteld zijn, te voorkomen. Deze training gaat dus over het voorkómen van agressie.

Werkwijze
De training start met een informele toets/voorbereidingskennisquiz. Vervolgens wordt eerst een groepsoefening rondom agressie gedaan en daarna oefeningen, waarin de-escalatie en grenzen stellen centraal staan.

Het middagprogramma start met een oefening waarin we de rollen 1 t/m 5 doornemen. Voor gemeenten, waar de rolverdeling minder strikt is, wisselen deelnemers in de rollen zodat ze meerdere rollen beter leren kennen en hanteren. In de praktijk blijkt dat uitvoering van de eigen rol regelmatig voor verwarring zorgt. We scheppen helderheid daarin, door de oefening stap voor stap door te nemen, ‘droogzwemmen’. Vervolgens worden de oefeningen verder opgebouwd en gaat het HAL-team na een alarmering naar binnen.

De oefeningen kennen verschillende zwaartepunten zoals persoonlijke stresshantering, schakelen van verbale interventies naar fysiek veilig en terug, doelgerichtheid als de agressor plotseling inbindt en beterschap belooft, de agressor wil weglopen voordat de politie aanwezig is, samenwerken met de politie etc.

De oefeningen worden afgewisseld met het verder eigen maken van losmaaktechnieken en samenwerkingsoefeningen, m.n. tussen rol 1 en 2.

Als je inschrijft voor deze cursus/training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en/of een certificaat.” 

MAYBE YOU ARE ALSO INTERESTED IN..

Agressie en Geweld - Interventieteam Meekijksessie

Agressie en geweld - Interventie Team herhalingstraining


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
This event is not scheduled yet.