Catalogus details

Agressie en geweld - Balie/spreekkamer (klant tegenover je) en telefonie herhalingstrainingOm onze publieke taak veilig uit te voeren, is het agressieprotocol vastgesteld. Bij dit protocol hoort training van medewerkers met publieke taken. Deze training is een jaarlijkse herhaling, je hebt dus eerder de basistraining gevolgd.

Voor wie is deze workshop?
Je werkt (balie, spreekkamer) in een gebouw, aan de balie of spreekkamer waarin je de bezoeker ontvangt en/ of hebt telefonisch contact. Er gelden huisregels en meestal zijn er collega´s en/of een interventie team in de buurt. Deze training volg ja als je eerder de basistraining hebt gevolgd.

Duur
Deze herhalingstraining duurt 1 dagdeel.

Doel training
Met ‘omgaan met ongewenst gedrag en agressie’ wordt bedoeld dat je leert conflicten en agressie in een vroeg stadium te herkennen en escalatie in situaties waarin de belangen van de inwoner en van de gemeente schijnbaar tegengesteld zijn, te voorkomen. Deze training gaat dus over het voorkómen van agressie.

Werkwijze
De herhalingstraining start direct bij binnenkomst. Elke deelnemer wordt individueel geconfronteerd met een agressieve klant, wiens gedrag moet worden omgebogen met de technieken uit de basistraining. Een tweede groepslid observeert m.b.v. een observatieformulier. De eerste medewerker ‘doet’ de oefening met de boze burger. Na afloop worden de verschillende aanpakken besproken m.b.v. de observaties en videobeelden.

Alle deelnemers oefenen vervolgens met de acteur. Afhankelijk van de leerdoelen wordt de specifieke opdracht op maat voor deelnemers ontworpen.

Kosten per deelnemer
Afhankelijk van het aantal deelnemers bedraagt de training tussen € 135,- en € 180,- p.p., inclusief cursusmateriaal, excl. lunchkosten.
De kosten worden doorbelast aan je gemeente/ afdeling. Vraag daarom toestemming aan je leidinggevende om aan de cursus deel te mogen nemen.
Annuleren kan tot een maand voor aanvang. 

SKJ accreditatie
Onze agressietrainingen (basis en herhaling) zijn geaccrediteerd door SKJ (Kwaliteitsregister Jeugd). Om aan jou SKJ punten toe te kunnen kennen, hebben we je SKJ relatienummer nodig. Schrijf je SKJ relatienummer bij je naam op de presentielijst en we zorgen dat je deze punten krijgt toegewezen.
De ‘Basistraining agressie’ (= 2 dagdelen = 8 uur) heeft 8.00 punten gekregen en de ‘Herhalingstraining’ (1 dagdeel) 4.50 punten. Bij een online training van 3 uur, krijg je 3 punten. De punten staan dus in verhouding met het aantal lesuren.

Als je inschrift voor deze cursus/training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en/of een certificaat.” 

MAYBE YOU ARE ALSO INTERESTED IN..

Agressie en geweld - Balie/spreekkamer (klant tegenover je) - Basistraininig


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
This event is not scheduled yet.