Catalogus details

Agressie en geweld - Openbare ruimte medewerkers OnderhoudOm onze publieke taak veilig uit te voeren, is het agressieprotocol vastgesteld. Bij dit protocol hoort training van medewerkers met publieke taken. Deze training is voor medewerkers die hun werk voornamelijk in de openbare ruimte uitvoeren of op straat in het openbare groen.

Voor wie is deze workshop?
Je werkt in de openbare ruimte, vaak zonder collega’s/beveiliging . Soms bemoeien omstanders zich ermee.

Duur
Deze training duurt 1 dag

Doel training
Met ‘omgaan met ongewenst gedrag en agressie’ wordt bedoeld dat je leert conflicten en agressie in een vroeg stadium te herkennen en escalatie in situaties waarin de belangen van de inwoner en van de gemeente schijnbaar tegengesteld zijn, te voorkomen. Deze training gaat dus over het voorkómen van agressie.

Werkwijze
De training start met een informele toets/voorbereidingskennisquiz. Daarna worden ombuigtechnieken met de acteur getraind, zowel in groepsoefeningen als op individueel niveau met individuele feedback. In de loop van de ochtend verplaatsen we de oefensituaties naar werkomgeving. Het programma loopt van situaties, die te de-escaleren zijn naar situaties met een verhoogd risico situatie waarin extra zowel alertheid (Fysiek Veilig) als alarmering aan de orde zijn.

In de middag doen we, na een korte presentatie over agressie en social media, een ‘geleide oefening’ waarin een situatie escaleert. Doel is eenduidigheid te krijgen over het moment van alarmeren, omdat het inroepen van hulp veel consequenties heeft voor burger en beeldvorming rondom het beleid van de gemeente. We sluiten af met enkele fysieke technieken (afweren, losmaken en afstand nemen).

Als je inschrift voor deze cursus/training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en/of een certificaat.” 

 


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
This event is not scheduled yet.