Catalogus details

Agressie en geweld - Interventie Team herhalingstrainingInleiding
Om onze publieke taak veilig uit te voeren, is het agressieprotocol vastgesteld. Bij dit protocol hoort training van medewerkers met publieke taken. Deze training is voor medewerkers die lid zijn van het Interventie team.

Doel training
Met ‘omgaan met ongewenst gedrag en agressie’ wordt bedoeld dat je leert conflicten en agressie in een vroeg stadium te herkennen en escalatie in situaties waarin de belangen van de inwoner en van de gemeente schijnbaar tegengesteld zijn, te voorkomen. Deze training gaat dus over het voorkómen van agressie.

Werkwijze
De herhalingstraining voor het HAL-team neemt een halve dag in beslag en richt zich op twee onderdelen van het optreden:

  • Welke aandachtspunten brengen de leden van het HAL-team naar voren en wat zijn ze tegengekomen bij hun inzet;
  • Doorlopen en fine-tuning van onderdelen van het optreden zoals de rollen, de-escalatietechniek en aandacht voor de eigen veiligheid.

Voor wie is deze workshop?
Voor medewerkers die lid zijn van het interventieteam en de basistraining eerder hebben gevolgd.

Voorbereiding 
Ter voorbereiding vragen we je in te loggen op de Electronische Leeromgeving van Segment.

Daar vind je niet alleen de belangrijkste achtergronden van de vaardigheden die je in de training krijgt aangeleerd, maar ook kennisclips die uitleg geven over de Agressiematrix en het Ombuigmodel dat we hanteren. Het is belangrijk om voor deelname in ieder geval de kennisclips te kijken.
Ook maak je vooraf een opdracht.

Mail deze uiterlijk twee werkdagen voor de training naar info@aogroep.nl, zodat we in de training aandacht kunnen besteden aan situaties waarmee jij en je collega’s te maken hebben.

Als je inschrift voor deze cursus/training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en/of een certificaat.” 

 

MAYBE YOU ARE ALSO INTERESTED IN..

Agressie en Geweld - Interventie Team Basistraining

Agressie en Geweld - Interventieteam Meekijksessie


Je bent niet ingelogd. Log in om een vraag te stellen over dit evenement of om je interesse op te geven.

INFORMATION
PLANNED
Start Location Available seats
01-06-2021 Gemeente Koggenland - De Gans
De Gans
Middenhof 2
1648 JG De Goorn
1 Apply