Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

Om onze publieke taak veilig uit te voeren, is het agressieprotocol vastgesteld. Bij dit protocol hoort training van medewerkers met publieke taken. Deze training is voor medewerkers die hun werk voornamelijk in de openbare ruimte uitvoeren, op straat in het openbare groen of op sportvelden.  

Doel training
Met ‘omgaan met ongewenst gedrag en agressie’ wordt bedoeld dat je leert conflicten en agressie in een vroeg stadium te herkennen en escalatie in situaties waarin de belangen van de inwoner en van de gemeente schijnbaar tegengesteld zijn, te voorkomen. Deze training gaat dus over het voorkómen van agressie.  

Werkwijze
De training start met een informele toets/voorbereidingskennisquiz. Daarna worden ombuigtechnieken met de acteur getraind, zowel in groepsoefeningen als op individueel niveau met individuele feedback. In de loop van de ochtend verplaatsen we de oefensituaties naar werkomgeving. Het programma loopt van situaties, die te de-escaleren zijn naar situaties met een verhoogd risico situatie waarin extra zowel alertheid (Fysiek Veilig) als alarmering aan de orde zijn.   In de middag doen we, na een korte presentatie over agressie en social media, een ‘geleide oefening’ waarin een situatie escaleert. Doel is eenduidigheid te krijgen over het moment van alarmeren, omdat het inroepen van hulp veel consequenties heeft voor burger en beeldvorming rondom het beleid van de gemeente. We sluiten af met enkele fysieke technieken (afweren, losmaken en afstand nemen).  

Voor wie is deze workshop?
Je werkt in de openbare ruimte, vaak zonder collega’s/beveiliging . Je hebt te maken met reacties van omstanders.

Voorbereiding
Ter voorbereiding vragen we je in te loggen op de Electronische Leeromgeving van Segment. Daar vind je niet alleen de belangrijkste achtergronden van de vaardigheden die je in de training krijgt aangeleerd, maar ook kennisclips die uitleg geven over de Agressiematrix en het Ombuigmodel dat we hanteren. Het is belangrijk om voor deelname in ieder geval de kennisclips te kijken.  

Ook maak je vooraf een opdracht. Mail deze uiterlijk twee werkdagen voor de training naar info@aogroep.nl, zodat we in de training aandacht kunnen besteden aan situaties waarmee jij en je collega’s te maken hebben.

Kosten per deelnemer
Afhankelijk van het aantal deelnemers bedraagt de training tussen €216,- en € 360,- inclusief cursusmateriaal en exclusief lunch.

LET OP: Als je je inschrijft voor deze cursus/training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en/of een certificaat.”INFORMATION
Training agency Segment
Docent/Coach Rob van Meurs
Available seats 3
Contact hours 03:30
Apply before 08-11-2020
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
11-11-202009:0012:30N.v.t.Westfriesland Academie C 2.03
C 2.03
Nieuwe Steen 1
Hoorn