Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

Inleiding

Hoe maak je met minimale middelen (je eigen smartphone) korte video’s voor intranet, internet en sociale media? Video is in deze coronatijd een onmisbaar communicatiemiddel. Door zelf video’s te maken heb je een krachtig communicatiemiddel voor het contact met collega’s, burgers en klanten.

Inhoud:

Deel 1
Introductie filmen met smartphone, het belang van licht, geluid en stabiliteit. Introductie platformen (intranet, YouTube, social media, etc.) en de wensen van je doelgroep. Welke soorten video’s zijn er? Videoboodschap, aanbeveling, instructie, bedrijfsvideo, vlog, etc.

Pauze & een stukje video opnemen.

Deel 2
Video’s die in de pauze gemaakt zijn bespreken. Daarna: visuele shots maken. Wat is belangrijk?

Pauze & een oefening.

Deel 3
Video’s die in de pauze gemaakt zijn bespreken. Daarna: Monteren. Hoe monteer je heel basic op je telefoon, het inkorten van shots, het gebruiken van een eenvoudige montage-app. Do’s en don’ts voor zelfgemaakte video’s. Het belang van ondertiteling voor inclusie.

Voor wie is deze training?

Medewerkers die voor hun werk professionele video’s willen leren maken om te publiceren op intranet, YouTube en sociale media.

Na afloop

Jij weet de basics van succesvolle korte video’s maken voor intranet en sociale media. Je kunt een eenvoudige video opnemen en weet de basics van licht, geluid en stabiliteit. Je weet hoe je een persoon professioneel in beeld kunt brengen en hoe je shots kunt maken voor een montage. Je kunt een eenvoudige montage maken op je telefoon, inclusief muziek en ondertiteling. Je kunt terugvallen op het werkboek voor de basic-regels en Geertje appen voor hulp.

Belangrijk: bij de training zit 1 maand nazorg via WhatsApp. Deelnemers kunnen foto’s en video’s door Geertje laten checken. Zij geeft feedback en helpt bij eventuele problemen.

Voorbereiding

Een smartphone, liefst een model niet ouder dan 2,5 jaar. De headset van je smartphone en eventueel een selfiestick. WhatsApp i.v.m. het versturen van de video’s tijdens de training. Montage-app Quik (voor iPhone en Android) op je telefoon geïnstalleerd. Met een ouder toestel is het mogelijk om de training te volgen, op sommige punten zal jouw smartphone achter lopen qua kwaliteit. Een laptop of desktop computer om de training online te volgen. Voorafgaand aan de training krijg je een werkboek gemaild, wat ook dient als naslagwerk achteraf. In het werkboek staan ook enkele voorbereidende oefeningen.

Duur: 4 uur inclusief pauzes.

Trainer

Geertje Algera is expert op het gebied van video’s filmen en monteren met je smartphone.  Ze studeerde journalistiek in Utrecht. Tijdens haar loopbaan bij KRO-NCRV ontdekte ze dat ze met haar smartphone televisieprogramma’s kon maken. Sinds 2016 heeft ze haar eigen bedrijf en helpt ze ondernemers en organisaties om zichzelf zichtbaar te maken door middel van video op internet en sociale media.

Zoom - beveiligde versie

Deze training wordt gegeven via Zoom (de betaalde, beveiligde versie) want Zoom is het beste om interactief trainingen te geven. Geertjes telefoon verschijnt ook groot in beeld (via het programma Reflector) zodat deelnemers goed mee kunnen kijken wat zij doet.

Kosten

Afhankelijk van het aantal deelnemers bedraagt de training tussen € 166,- en € 100,- p.p., inclusief cursusmateriaal.
De kosten worden doorbelast aan je afdeling. Vraag daarom toestemming aan je leidinggevende om aan de cursus deel te mogen nemen.

Als je je inschrijft voor deze training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, link naar Zoom en het verstrekken van cursusmateriaal.INFORMATION
Training agency Geertje Algera Media
Docent/Coach Geertje Algera
Available seats 3
Contact hours 04:00
Apply before 22-10-2020
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
27-10-202009:3013:30N.v.t.Online
MS Teams