Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

Inleiding
Deze sessie van "Hoe werkt de gemeente" is deze keer alleen voor nieuwe medewerkers. Je krijgt beter inzicht in jouw rol in de organisatie en de organisatie als geheel. Een interessante en leuke training gegeven door drie van onze eigen collega’s. De collega's geven deze training het liefste fysiek in een trainingsruimte maar vanwege de verscherpte Covid- maatregelen hebben we toch besloten om deze online te organiseren. Zet de training alvast in je agenda, een link om de training te volgen volgt later.

Feiten waar je wat aan hebt!
Want kun jij uit je hoofd zeggen hoeveel raadsleden Hoorn heeft? Wat de taken zijn van de burgemeester, het college en de raad? De antwoorden op deze vragen helpen je niet alleen verder in je dagelijkse bezigheden, maar geven je ook inzicht in het stadhuis als politiek orgaan. 

Wat kun jij ervan opsteken?
Hoe jouw werk een onderdeel is van de ambtelijke organisatie, wat de reden is van bepaalde procedures en bevoegdheden. Ook komen de gemeentelijke financiën en taken, de Algemene wet bestuursrecht, bezwaar, beroep en de Wet Openbaarheid van Bestuur aan bod. Actuele wijzigingen van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en andere relevante wetten worden in elke cursus besproken.

Bewust van actuele veranderingen
Je krijgt inzicht in actuele organisatorische veranderingen in relatie tot bijv. projectmatig werken en zelfsturende teams. Ook is er aandacht voor wat er politiek-bestuurlijk allemaal aan het veranderen is, namelijk: versnippering van het politieke landschap, de individualisering en de invloeden van de participatiemaatschappij in relatie tot de gemeentelijke werkwijze.

Verzorgd door
Matthijs van der Horst, Jan Hoek en Sharon Bogaarts.

Doelgroep
Nieuwe medewerkers die:

  • kennis willen maken met de ambtelijke organisatie gemeente Hoorn
  • inzicht willen krijgen in de betekenis van hun rol en werk binnen de dienstverlening van de gemeente

Duur
1 dagdeel

E-learning
Wij hebben ook een e-learning 'Hoe werkt een Gemeente'. Dit is in een uitleg hoe een gemeente in het algemeen werkt. Tijdens de klassikale bijeenkomst is de informatie toegespitst op gemeente Hoorn.
Je vindt de e-learning door boven in het menu op E-Learning te klikken en vervolgens in de zoekbalk op 'Hoe werkt een gemeente' te zoeken.INFORMATION
Training agency Westfriesland Academie
Docent/Coach Sharon Bogaarts, S.E.J.M.
Jan Hoek, J.F.
Matthijs Horst, M.P. van der
Available seats 0
Contact hours 02:30
Apply before 13-11-2020
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
19-11-202009:0011:30N.v.t.Online
MS Teams

OTHER OPTIONS
TitleDateAvailable seats
Online training: Hoe werkt de gemeente? 10-12-202011