Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

Doel training
In deze training leren deelnemers een schrijftechniek waardoor het minder tijd kost om een tekst te schrijven en wordt bovendien hun tekst beter gelezen.
Dit bereik je door: korte zinnen, actieve stijl, tussenkopjes, geen afkortingen, geen haakjes en zo min mogelijk vaktaal.

Voor wie is deze training?
Medewerkers van de gemeente Hoorn

Werkwijze
Het zelf schrijven staat in deze training centraal. Er wordt geoefend met eigen teksten van deelnemers. Tussendoor kunnen de deelnemers eigen teksten per mail voorleggen aan de trainer.

Nazorg
Elke deelnemer kan tot vier weken na afloop per e-mail eigen teksten laten screenen door de trainer. Dit vergroot de kans dat de principes van het aansprekend schrijven ook na de training worden gebruikt. Alle deelnemers ontvangen een reminder met tips.

Programma in het kort

  • Eerste dagdeel: basisprincipes van helder schrijven, oefenen met het zelf schrijven van prettig leesbare teksten voor o.a. bewoners en ondernemers. Denk aan e-mails, brieven en nieuwsberichten. Uitleg Helder Hoorns. Spellingtest.
  • Tussendoor: huiswerkoefening.
  • Tweede dagdeel: verdieping en oefenen met eigen teksten.

Voorbereiding
Aanleveren van oefenmateriaal en voorbeeldteksten. De trainer maakt voorafgaand aan de eerste sessie een analyse van het materiaal en van de leerwensen. Deze analyse vormt het startpunt van de teksttraining. Zodoende is de training 100 % afgestemd op de wensen en het tekstniveau van de deelnemers.

Lees: de Schrijfwijzer op Hoi! 

Opbrengst
Na afloop weten de deelnemers hoe je heldere, aansprekende teksten schrijft. Ze kunnen dit in hun werk toepassen op allerlei soorten teksten: e-mails, bewonersbrieven, nieuwsberichten, et cetera. Medewerkers leren denken vanuit lezers: dat kunnen bewoners zijn, maar ook collega’s, samenwerkingspartners, ondernemers of bijvoorbeeld jongeren. 

Duur: 2 dagdelen van 3 uur.
Let op: je kunt je alleen inschrijven als je op beide dagdelen aanwezig kunt zijn.

Kosten
Afhankelijk van het aantal deelnemers bedraagt de training tussen € 117,- en € 233,- p.p., inclusief cursusmateriaal.
De kosten worden doorbelast aan je afdeling. Vraag daarom toestemming aan je leidinggevende om aan de cursus deel te mogen nemen. Bij te laat annuleren (binnen 4 weken van te voren) worden de kosten ook doorbelast.

Trainer
De training wordt gegeven door tekstschrijver Annemies Gort. Zij heeft ruim 25 jaar ervaring als tekstschrijver en 15 jaar als trainer.

Let op: Als je je inschrijft voor deze cursus/training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en/of een certificaat.”INFORMATION
Training agency Tekstburo Gort B.V.
Docent/Coach Annemies Gort
Available seats 4
Contact hours 06:00
Apply before 23-03-2021
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
30-03-202109:0012:00N.v.t.Online

06-04-202109:0012:00N.v.t.Online