Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

Let op: Deze training zal online plaatsvinden. Meer informatie en de link volgt via mail. 

Inleiding
Om onze publieke taak veilig uit te voeren, is het agressieprotocol vastgesteld. Bij dit protocol hoort training van medewerkers met publieke taken. Deze training is een jaarlijkse herhaling, je hebt dus eerder de basistraining gevolgd. Deze training is voor consulenten die naast hun contact in de spreekkamer ook huisbezoeken doen.

Voor wie is deze workshop?
Voor medewerkers uit het ambulante Sociaal Domein. Jouw werk kent specifieke onveilige situaties, zoals agressieve bewoners, vervelende/agressieve huisgenoten en soms zelf bedreigende situaties.

Duur
Deze herhalingstraining duurt een halve dag

Doel training
Met ‘omgaan met ongewenst gedrag en agressie’ wordt bedoeld dat je leert conflicten en agressie in een vroeg stadium te herkennen en escalatie in situaties waarin de belangen van de inwoner en van de gemeente schijnbaar tegengesteld zijn, te voorkomen. Deze training gaat dus over het voorkómen van agressie.

Werkwijze
De herhalingstraining start direct bij binnenkomst. Elke deelnemer wordt individueel geconfronteerd met een agressieve klant, wiens gedrag moet worden omgebogen met de technieken uit de basistraining. Een tweede groepslid observeert m.b.v. een observatieformulier. De eerste medewerker ‘doet’ de oefening met de boze burger. Na afloop worden de verschillende aanpakken besproken m.b.v. de observaties en videobeelden.

Alle deelnemers oefenen vervolgens met de acteur. Afhankelijk van de leerdoelen wordt de specifieke opdracht op maat voor deelnemers ontworpen.

SKJ accreditatie
Onze agressietrainingen (basis en herhaling) zijn geaccrediteerd door SKJ (Kwaliteitsregister Jeugd). Om aan jou SKJ punten toe te kunnen kennen, hebben we je SKJ relatienummer nodig. Schrijf je SKJ relatienummer bij je naam op de presentielijst en we zorgen dat je deze punten krijgt toegewezen.
De ‘Basistraining agressie’ (= 2 dagdelen) heeft 8.00 punten gekregen en de ‘Herhalingstraining’ (1 dagdeel) 4.50 punten. Bij een online training van 3 uur, krijg je 3 punten. De punten staan dus in verhouding met het aantal lesuren.

Als je inschrift voor deze cursus/training, dan geeft de Westfriesland Academie je zakelijke e-mailadres door aan de opleider. De opleider gebruikt dit alleen voor het versturen van een huiswerkopdracht, bevestiging en/of herinnering, het verstrekken van cursusmateriaal en/of een certificaat.” INFORMATION
Training agency Segment
Docent/Coach Rob van Meurs
Available seats 8
Contact hours 03:00
Apply before 15-05-2021
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
20-05-202113:0016:00N.v.t.Westfriesland Academie C 2.03
C 2.03
Nieuwe Steen 1
Hoorn