Kalender details

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven.

Inleiding
Nou denk je misschien: "Leuk, maar dat is niets voor mij. Ik zal toch alles wel weten, ik werk er zelf!". Als dit jouw gedachte is, moet je toch even verder lezen. Het zal je namelijk verbazen hoeveel er nog te leren valt over het werken in een gemeentelijke organisatie. Of je nu net begonnen bent als ambtenaar of er al 30 jaar werkt. Je krijgt beter inzicht in jouw rol in de organisatie en de organisatie als geheel. Een interessante en leuke training gegeven door vier van onze eigen collega’s.

Feiten waar je wat aan hebt!
Want kun jij uit je hoofd zeggen hoeveel raadsleden Hoorn heeft? Wat de taken zijn van de burgemeester, het college en de raad? De antwoorden op deze vragen helpen je niet alleen verder in je dagelijkse bezigheden, maar geven je ook inzicht in het stadhuis als politiek orgaan. 

Wat kun jij ervan opsteken?
Hoe jouw werk een onderdeel is van de ambtelijke organisatie, wat de reden is van bepaalde procedures en bevoegdheden. Ook komen de gemeentelijke financiën en taken, de Algemene wet bestuursrecht, bezwaar, beroep en de Wet Openbaarheid van Bestuur aan bod. Actuele wijzigingen van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en andere relevante wetten worden in elke cursus besproken.

Bewust van actuele veranderingen
Je krijgt inzicht in actuele organisatorische veranderingen in relatie tot bijv. projectmatig werken en zelfsturende teams. Ook is er aandacht voor wat er politiek-bestuurlijk allemaal aan het veranderen is, namelijk: versnippering van het politieke landschap, de individualisering en de invloeden van de participatiemaatschappij in relatie tot de gemeentelijke werkwijze.

Verzorgd door
Sharon Bogaarts, Matthijs van der Horst, Jan Hoek en Menno Horjus.

Doelgroep
(Nieuwe) medewerkers die:

  • kennis willen maken met de ambtelijke organisatie gemeente Hoorn
  • inzicht willen krijgen in de betekenis van hun rol en werk binnen de dienstverlening van de gemeente
  • eerst werkzaam waren bij een andere gemeente: je leert hoe het werkt in Hoorn en dat is toch anders!

Duur
1 dagdeel

Kosten
De kosten voor deze cursus bedragen € 50,00: het bedrag wordt besteed aan een train-de-trainer cursus voor interne trainers.
Bij te late annulering (binnen 2 weken voor aanvang) worden deze kosten ook in rekening gebracht (annuleringskosten).
De kosten worden doorbelast aan je afdeling. Vraag daarom toestemming aan je leidinggevende om aan de cursus deel te mogen nemen.

E-learning
Wij hebben ook een e-learning 'Hoe werkt een Gemeente'. Dit is in een uitleg hoe een gemeente in het algemeen werkt. Tijdens de klassikale bijeenkomst is de informatie toegespitst op gemeente Hoorn.
Je vindt de e-learning door boven in het menu op E-Learning te klikken en vervolgens in de zoekbalk op 'Hoe werkt een gemeente' te zoeken.INFORMATION
Training agency Westfriesland Academie
Docent/Coach Sharon Bogaarts, S.E.J.M.
Jan Hoek, J.F.
Matthijs Horst, M.P. van der
Available seats 8
Contact hours 02:30
Apply before 14-05-2021
EVENT DAYS
DayStartEndIncl.Location
17-05-202109:1511:45N.v.t.Online