WFA
COACH

Log in om de contactgegevens te zien.

Voor diegene die mij nog niet kennen, ik ben Ymke van der Sloot. Ik werk in het sociaal domein binnen de Gemeente Hoorn. In 2011 heb ik mijn opleiding tot coach afgerond.

Heerlijk steeds weer nieuwe mensen ontmoeten of bekenden beter te leren kennen! Altijd weer benieuwd. Wie ben jij, wat is jouw verhaal en wat zou jij graag willen, wat zijn je wensen? Waar haal jij de kracht vandaan om je weg te vervolgen en welke hindernissen kom je tegen? Hoe kan ik jou begeleiden om deze hindernissen te nemen?

Het coachen doe ik door mijzelf in te zetten als reflector van jouw verhaal. Daarvoor kan ik putten uit verschillende methodieken, werk en levenservaring. Ik zal echt naar jouw verhaal luisteren en je (soms verrassende) vragen stellen om te komen tot jouw oplossing.

De vorm van coaching waarin ik geschoold ben heb ik ook zelf aan den lijve ervaren. Ik ken de werking! Bijzonder hoe het stellen van de juiste vragen je nieuwe inzichten geven doordat je intuïtief wordt aangesproken. De antwoorden op al je vragen zitten in jezelf!

Wil jij weten hoe je bij die antwoorden kunt komen? Bel of mail mij dan gerust.

COACH

Log in om de contactgegevens te zien.

Heb jij wel eens problemen, irritaties of conflicten op je werk, loop je vast in je taken of weet je soms totaal niet meer welke kant je op wil? Als je er zelf niet uit komt kun je sparren met een coach.

Ik ben één van de interne coaches met wie je in gesprek kunt gaan. Ik ben inzetbaar voor medewerkers van gemeente Hoorn en WerkSaam Westfriesland en voer gesprekken op beide locaties en soms ook daarbuiten.

Als je met mij in gesprek gaat, dan stel ik vooral veel vragen waar je zelf de antwoorden op leert vinden. Die gesprekken zijn vertrouwelijk maar we voeren ze open en actief. Coachgesprekken kunnen je helpen zelf antwoorden en oplossingen te vinden zodat je weer met plezier en gemotiveerd verder kan in je werk.

Zelf heb ik lang bij de gemeente gewerkt op diverse functies. Begonnen bij Huisvesting en via de Wet Voorzieningen Gehandicapten (nu WMO) bij Sociale Zaken beland. Daar was ik breed actief als stafmedewerker.

Bij WerkSaam heb ik een hele nieuwe functie, ik ben daar opleidings- en trainingscoördinator. Als neventaak ben ik coach en trainer.

Opleidingen coaching heb ik gevolgd bij de School voor Coaching en bij de NCOI en ik heb ook een training provocatief coachen gevolgd. Ik vind het erg leuk om mij naast mijn ‘gewone’ werk bezig te houden met coaching van collega’s.

In mijn coaching kun je verwachten dat ik:
 • doorvraag als je dingen abstract of wollig formuleert
 • het gesprek structureer maar ook weer overhoop gooi
 • jou zelf de oplossingen laat bedenken
 • de tijd bewaak
 • zorg voor een prettige sfeer waarin ook gelachen wordt
 • je help om gefocust te blijven op je doelstelling
 • mij houd aan gemaakte afspraken
 • kritisch ben en geregeld confronterend
 • ook luister naar datgene wat je niet zegt
 • reflecteer op jouw gedrag
 • je prikkel om je ideeën in een ander perspectief te plaatsen
 • tussentijds met je afstem of de coaching naar je zin verloopt
 • tijdens de gesprekken veel situaties in eenvoudige schetsjes uitteken, om het beeldend te maken.
Een afspraak voor coaching kun je heel eenvoudig via Outlook inschieten. Overleg dit wel even je leidinggevende.

Een intake mèt leidinggevende erbij bied mij heel veel informatie van meer kanten, maar doe dat alleen als jij dat wilt. Schroom niet om gebruik te maken van interne coaching. Je merkt snel genoeg of het iets voor je is en of je er baat bij hebt.

COACH

Log in om de contactgegevens te zien.


Ik ben Lia Bond en werk al vele jaren met veel enthousiasme binnen het werkveld Personeel en Organisatie. Mijn P&O-, juridische- en loopbaan opleidingen en jarenlange werkervaring in diverse functies in diverse organisaties, hebben mij gemaakt tot een kundig P&O adviseur en loopbaanadviseur.

Een van mijn drijfveren is om een bijdrage te leveren aan de persoonlijke en professionele groei van mensen. Ik ga altijd voor de oprechte ontmoeting en ik ben benieuwd hoe jij gemotiveerd raakt in je werk. Hoe draagt werken bij aan jouw levensgeluk en aan de resultaten van je team en je organisatie? Bevlogenheid, pragmatisch, enthousiasme, resultaatgericht, persoonlijke aandacht en doorzettingskracht kenmerken mijn werkwijze.

Ik werkte als P&O adviseur, beleidsmedewerker en coördinator reorganisatiebureau. Daarnaast ben ik gecertificeerd loopbaanadviseur. In mijn loopbaan heb ik regelmatig ervaren wat het met mensen doet als zij op de verkeerde plek werken. Maar ik ben ook getuige geweest van wat er gebeurt als mensen werken vanuit een focus op het vinden, verkennen en inzetten van hun talenten. Daar worden ze gemotiveerd en enthousiast van en dat geeft als vanzelf dynamiek en waardevolle resultaten.