WFA

DE FACILITATOR

De facilitator begeleidt, zoals het woord al zegt, processen tijdens een bijeenkomst. Via de Westfriesland Academie kom je met een facilitator in contact door het aanvraagformulier in te vullen. Doe dit minimaal 4 weken voor de bijeenkomst.

Je legt je vraag voor en samen werken jullie de probleem- en doelstelling van de bijeenkomst uit. Facilitators kunnen ook de bijeenkomst zelf begeleiden. Voordeel is dat je dan zelf op de inhoud gericht kunt zijn en de facilitator het proces in goede banen leidt.

Uitgangspunt is dat een facilitator het niet voor je doet, maar met je doet. Jij blijft de opdrachtgever en zij hebben de ervaring met groepsdynamica en het bouwen van goede programma’s. Samen werken jullie aan een prachtig resultaat! Hierbij worden verschillende werkvormen ingezet. Een frisse blik en ‘out-of-the-box’ denken staan hierbij centraal.

Na de bijeenkomst worden de ervaringen met de opdrachtgever uitgewisseld. Meestal is het proces hierna niet afgerond. De opdrachtgever en de teamleden kunnen zelf aan de slag met het behaalde resultaat.

WAT DOET EEN FACILITATOR?

Wat doet een facilitator en wat doet de opdrachtgever?
  • De facilitator bespreekt vooraf met de opdrachtgever wat het doel van de bijeenkomst of het proces is.
  • De facilitator maakt een bouwplan voor de interactieve bijeenkomst en bespreekt dit vervolgens met de opdrachtgever.
  • De opdrachtgever zorgt voor de benodigde faciliteiten.
  • De opdrachtgever zorgt voor de introductie en afsluiting van een bijeenkomst.
  • De facilitator stimuleert de deelnemers om anders te denken en zo tot verrassende resultaten te komen.
  • De rol van de facilitators houdt op wanneer de bijeenkomst is afgelopen.
  • Daarnaast kunnen facilitators ook adviseren over hoe je zelf creatieve technieken kunt toepassen om meer uit een vergadering of bijeenkomst te halen.

VRAAG EEN FACILITATOR AAN (doe dit minimaal 4 weken voor de bijeenkomst)

Log eerst in om een aanvraag te doen